Waarom Wit-Rusland?

Waarom Wit-Rusland?

Wij hebben Belarus (zo zien de Wit-Russen hun land het liefst genoemd worden) uiteraard meerdere keren bezocht en zien als hoogtepunten:
– de bescheiden, rustige en vriendelijke bevolking. Misschien soms nog enigszins Sovjet-nors, maar in het algemeen werkelijk vriendelijk.
homestays op het platteland, verspreid over het gehele land. Ze kunnen lastig te vinden zijn indien u zelf rijdt, maar de geboden gastvrijheid, de kwaliteit van de omvangrijke maaltijden en de werkelijke interesse van de eigenaren zijn hartverwarmend. Let op, taal kan een factor zijn.
– de historische steden Vitebsk, Grodno en Polotsk. Met prachtige bouwwerken en altijd schoon en goed onderhouden.
– de vele beschermde natuurgebieden, waar altijd verblijf in lodges mogelijk is. Belarus bestaat grotendeels uit bossen, moerassen en meren.
– de verrassend moderne hoofdstad Minsk. Je kunt er fietsen huren, voorstellingen bijwonen, talrijke musea bezoeken, uitgaan, Sowjet-architectuur bewonderen en nog veel meer.
– talrijke interessante, en droevige herinneringen aan WW2, van de Stalin Linie en het dorpje Khatyn bij Minsk tot het Fort van Brest.
zelf rijden over de rustige en meestal goed onderhouden wegen, door slaperige dorpjes, bossen en moerassen.
– het onverwachte en soms bizarre. Een enorme radarinstallatie langs de grens met Litouwen, een bezoek aan de Belaz fabriek met de grootste trucks ter wereld, een tank gestationeerd naast een kerk, en meer….

Bovenal is Belarus veilig, schoon, vriendelijk, niet duur en biedt vooral op het platteland een glimp van het leven zoals dat was in de voormalige USSR, meer dan in enig andere land voortgekomen uit dat reusachtige rijk, Rusland inbegrepen!

Waarom een bezoek aan Belarus met ons?

– wij kennen het land ondertussen goed en kunnen u adviseren bij de beste routes en de beste accommodaties
– onderweg ondersteunen wij u desgevraagd en vrijblijvend via whatsapp
– u kunt via ons voordelig vliegtickets naar Minsk en huurauto’s in het land boeken
– we hebben ondertussen een netwerk van uitstekende gidsen en chauffeurs opgebouwd samen met onze lokale partner
– dankzij onze kennis van het land kunnen we u goed helpen met uw maatwerk wensen
– wij zijn aangesloten bij het GGTO Garantiefonds en ook bij de VvKR (een branche-organisatie voor kleinere reisorganisaties), zelfs één van de oprichters van laatstgenoemde in 2011
– leest u de klantervaringen erop na!

Tenslotte, per 27 juli 2018 is voor bezoeken t/m 30 dagen EN met aankomst en vertrek op de luchthaven van Minsk geen visum voor Belarus meer nodig! Voor andere situaties nog wel.
Alle informatie kunt u hier vinden.

Onderweg in Wit-Rusland

Contact